2011 m. rugsėjo 22 d., ketvirtadienis

LNK ir 10 litų ypatumai. Pirmas kartas statiste.


Buvau statiste [aha, kažkada skaičiau kas tai tokio laikrašty, bet nemaniau, kad pačiai teks pamėginti]. Šiandien teko padalyvauti LNK laidos „Dainuok jei gali“ 3čios serijos filmavime. Pasikvietė mano kursiokė. Prie MRU atvažiavo autobusas, sulipo būrys, mergiočių ir nuvažiavom.

Užkulisiai  - yay! Pamaniau, kad bus laaaabai smagu. Gerai, iš tiesų mano pirmasis patyrimas, tai todėl kažko tikėjaus gero, bet  tai buvo... Visoji toji „virtuvė“  priminė neįgudusio vyrėjo karalystę, o ir laida, kaip ir dauguma Lietuvoje rodomų laidų [ši nebus išimtis] buvo kažkas panašaus į nebaigtą gaminti mišrainę su trūkstamais ingredientais. Nepatiko, kelios priežastys:  
  1. Visai neoperatyvus filmavimo komandos darbas. Kaip pensininkai kokie, o ir dar po 10 kartų perdaro viską.
  2. Lėkšti Ramanausko „bajeriukai“, ir perspausta vedėjų vaidyba. Gyvai žiūrint tai dar blogiau nei per TV.
  3. Jokio normalaus pasakymo kada filmuojama jau ir panašiai.
  4. Kaip galima leisti į eterį dainininkus, kurie nemoka dainos žodžių, jau nekalbant apie tai, kad ne savo dainą dainuoja. Oh c‘mon, prieš tai repetavo gal 10 kartų, ir nesugebėjo išmokti  1 posmelio?  Gėda...
  5.  Repetuoti kaip kristi nuo besisukančio disko? Žvaigždutės jau tiek „išpindėjo“, kad net kristi nemoka ant čiužinio?
  • Vienas iš televizininkų: „Kriskit ir iš karto traukitės, kad nesusidurtumėte su kitais“,  I. Valinskienė: „Kad aš nemoooookuuuu!“, televizininkas: „Ko nemoki?“, I. Valinskienė: „Krist nemokuuu...“ Moterie, geriau tada bent dainos žodžius išmok...

Žodžiu, ne itin. Suprantu, kad emocijos visada būna perspaustos ir labai netikros Lietuvoje -  nieko nepakeisi, tokie esame, bet bent jau prasakyti kada filmuojama galėtų, nes sėdi, žiūri kaip repetuoja ir staiga jau matai kad laikas ploti ir vaidinti linksmą.

4 valandos su biškiuku ir už tai NET 10 litų. Vau. Jei judintų savo subines tai per 2 su puse laisvai susivyniotų. Ai, dar nudžiugino kibinai. Tai buvo bene geriausia viso filmavimo dalis. Tiksliau pirikūras su kibinu rankoje, plastmasine stiklinėle vandens ir cigarete. Visą šį gėrį reikėjo suvartoti labai labai greitai, dar pati kramtydama gerą kąsnį jau lipau savo vieton.

Dar kas nepatiko  -mūsų „publika“. Kas sugebėjo pririnkti TIEK mergų, o tiksliau vien mergų. Oi atsiprašau tos mažumos -  vaikinų taip pat buvo. KELI.

Kitą vertus nebūtų LNK – visą laiką tarsi iš paskos velkasi visiems. Tik bent jau dainininkėliams užduotys buvo geros parinktos. Jose juokas, nuoširdus, kompensavo nunimusią subinę, skaudančią galvą, tvankumą studijoje ir tuos 10 litų. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą