2012 m. vasario 22 d., trečiadienis

II Užduoties tikslai ir vertinimas. Ojej.

Šiandien paaiškėjo ANTROSIOS užduoties tikslas. Kaip turėčiau jaustis? Prirašiusi nesąmonių? Ar bandanti gana bendrai prisimesti veiklas? Gal nevisai gerai paaiškinta užduotis buvo, gal kitoks mąstymas mano? 

Pabandykite patys parašyti ką nuveiktumėte per likusius gyventi vienerius metus ir paanalizuokite save.

Atsakykite sau:

  1. Kas šiuo momentu yra svarbiausi 3 dalykai iš to kas buvo parašyta?
  2. Ko reikia, kad būtų pradėti daryti šie dalykai?
  3. Iš kur žinome, kad liko metai?


Dauguma pirmiausia įvardyja malonumus. Tokiu atveju yra taip: malonumui skiriame per mažai laiko todėl jis iškeliamas į pirmą vietą. Grupėje buvo parašiusių "mesti mokslus/ darbą" ir panašių, kas reiškia, kad tai nėra tų asmenų pagrindinis dalykas, nėra jų tikslas. Jie nemato savęs šioje srityje. Ir derėtų susimąstyti kodėl tai yra, kur save matytų. Savirealizacijos reiktų ieškoti veikloje, kuri patinka.

Užduotis buvo skirta suvokti laiko riboms. Kurio nėra neaišku kiek, tad gyvenimo tikslai turi būti aiškiai iškelti, gyvenimas nebūtų švaistomas veltui. Tai pat užduotis turėtų padėti atskleisti poreikius ir norus, kas turi būti daroma, kad būtų pradėta tais tikslais gyventi.

Iš tiesų paskaičius mano interpretaciją galima teigti, kad aš neturiu gyvenimo tikslų ir tas būtų tiesa, kitas dalykas - užduotis man pasirodė labai neapibrėžta, per daug plaukianti ir ja, mano manymu, laiko planavimas ir tikslų kėlimas negali būti parodytas, juk metai laiko nėra tiek daug, ypač laiko ir pastangų reikalaujantiems tikslams siekti. Sakykime, jei kalba eitų apie kokių 5 metų laikotarpį, būčiau rašiusi tokius dalykus kaip psichologijos studijų baigimas, menų srities studijos, kažkokie nauji įgūdžiai, pabandymai. Taip, tokiu atveju realiau yra kelti tikslus. Juk dauguma jų yra ilgalaikiai, jų nepasiekiame per dieną ar dvi dienas.

Metai laiko, žinoma, visi surašė malonumus. apie kokį dar saviaktualizacijos siekimą per per metus laiko gali būti kalba?

Ne iki galo išbaigta užduotis. ne iki galo paaiškinta, neparodanti tikrosios asmens krypties. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą