2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

Lyrika. Kalba. Mokykla

Mano paryčiai...

Įsimylėjau šią dainą:
 Patinka man ta vokiečių kalba. Gailiuosi, kad paskutinius 2 mokykloje praleistus metus nuoširdžiai neeidavau į šią pamoką. Meluoju... nueidavau, retai, kartais...  Kitą vertus... Niekada nevėlu išmokti. Tą ir reikės padaryti.

Iš tiesų visada buvo miela ji man kažkuo, bet niekada negalėjau įvardyti kuo. Iki šiol negaliu, tiesiog... PATINKA. Gal kiek grubi kartais, gal kiek per minkšta, bet traukia.

Juokingiausia, su gramatika mano popieriai visada buvo prasti, tačiau klausytis kalbos, tekstų, dainų patinka, Tokiu atveju beveik viską suprantu. Tikriausia ir bus toji didžioji spraga bet kurią kalbą mokantis mokykloje -  per daug gramatikos ir per mažai praktikos -  neduoda klysti ir patiems taisytis. Vien atkalę gramatiką abejoju ar gerai mokėsime kalbėti, bendrauti... Ech... Niekada nebuvau patenkinta mokyklose taikomu mokymosi būdu užsienio kalboms -  "Vaikai, o dabar gramatika". 

Dažnai pagalvoju ką reiktų keisti mokykloje, kad efektyviau viskas veiktų.... ir... Viskas prieina prie to, kad geriausia turbūt būtų visiems pedagogams atkalti psichologijos kursą. Nes... Nuoširdžiai kyla noras užeiti ir sakyti, ką jūs darot, taip klasė nesutramdoma tikrai, taip neskatinamas mąstymas, o reikia šitaip. Reikia šito ar ano.
O iš tiesų gaila brolio, kuriam dar visi 12 prieš akis laukia. Norisi, kad jis bent jau daugiau gautų negu aš. Bent jau namie stengiuosi su juo mokytis kitaip - įdomiai. ir tam tikrai nereikia kažko labai ypatingo.

Tam pačiam skaitymui -  pasiimu magnetinę lentutę, užrašau žodį jo akyse ir jis bando skaityti, perskaitęs nutrina. Smagiau dalyvauti procese juk. Vėliau darom atvirkščiai -  gauna vaikis užrašyti žodį.Smagu, linksma, ir daug fantazijos nereikia. 

Ech.. Aš vėl nuklydau nuo lyrikos prie kasdienybės ir svajonių gelbėti pasaulį, o idėjų pagerinti ką nors turiu nemažai, gal reiktų pradėti užsirašinėt.... Sunku tapti suaugusia, kai širdy 16 -  tenka plėšytis :D

Labanakt.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą